Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ!



Ο κύβος ερρίφθη!
Κλείνουν για μία εβδομάδα τα σχολεία του δήμου Πύργου και του δήμου Αρχαίας Ολυμπίαςεξαιτίας της αφόρητης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η μη αποκομιδή των απορριμμάτων. (σχετικό ρεπορτάζ)
Η απόφαση ελήφθη πριν από λίγα λεπτά ύστερα από συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη ΗλείαςΓιώργου Γεωργιόπουλου με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Αγγελόπουλο.
Την απόφαση υπέγραψε ο κ. Αγγελόπουλος ο οποίος αναπληρώνει τον Περιφερειάρχη της Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, που βρίσκεται στο εξωτερικό.
«Η περιφέρεια ό,τι ήταν να κάνει το έκανε. Πρέπει να παρέμβει η κεντρική εξουσία το συντομότερο δυνατό για να μην κινδυνεύσει κι άλλο η δημόσια υγεία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελόπουλος.
Επίσης, αποφασίστηκε η συγκρότηση ενιαίου πλάνου σε συνεργασία με τον δήμαρχο Ήλιδας και πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ Ηλείας Χρ. Χριστοδουλόπουλου και τον δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά πρίν από την συνάντηση με τους Γ.Γ. των Υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος την Δευτέρα στην Αθήνα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος δήλωσε:

« Η πόλη, ο Δήμος Πύργου και δυστυχώς πλέον και η Αρχαία Ολυμπία, βρίσκονται σε κατάσταση υγειονομικού συναγερμού. Ο κίνδυνος για την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των πλέον ευπαθών ομάδων είναι άμεσος.
Δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες. Αυτό θα γίνει εν καιρώ.
Η Περιφέρεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, πολλές φορές και πέραν αυτών, ως χρέος απέναντι στους πολίτες, έχει βοηθήσει, έχει συνδράμει, έχει θέσει τις υπηρεσίες της στον σκοπό της επίλυσης του προβλήματος.
Ενδεικτικά αναφέρω:
·         Τον Σεπτέμβριο με την ουσιαστική βοήθεια που προσφέραμε για την αποκομιδή των όγκων απορριμμάτων που είχαν συσσωρευτεί από το καλοκαίρι.
·         Τον τελευταίο καιρό με την συμβολή μας στην επικοινωνιακή ανάδειξη του θέματος σε πανελλαδικής εμβέλειας Μέσα Ενημέρωσης.
·         Την ουσιαστική συνδρομή του Περιφερειάρχη ο οποίος σε συνεργασία με την ΠΕΔ άσκησε την πολιτική του επιρροή προς γειτονικούς ΧΥΤΑ – ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων εξαιτίας τοπικών κοινωνικών αντιδράσεων. Άλλωστε το θέμα αυτό παραμένει ανοικτό.
·         Χθες με την άμεση αδειοδότηση του χώρου που μας υπεδείχθη από τον Δήμο Πύργου για την προσωρινή εναπόθεση των δεματοποιημένων απορριμμάτων, και τέλος
·          Την πρωτοβουλία μας από κοινού με τους Δημάρχους, με την επιστολή που απευθύναμε στους συναρμόδιους Υπουργούς.

Aυτά τα λίγα ή πολλά κάναμε στο στενό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, στις οποίες δεν εμπίπτει κανένα στάδιο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων (από την περισυλλογή, την αποκομιδή, μέχρι και την τελική διαχείριση), καθότι αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων.
Είμαστε σήμερα στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να λάβουμε μια δύσκολη απόφαση για τη διακοπή μαθημάτων των σχολικών μονάδων των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας λόγω εκτάκτων συνθηκών. Τις συνθήκες της προαναφερθείσας απόφασης θα αναλύσει ο συνάδελφος Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγγελόπουλος».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου